Byholms Örtagård - Om Grönsaker, Kryddor och Medicinalväxter


Kyckling à la Indien

Kokt långkornigt mörkt ris

Kyckling i kryddig tomatsås

Stek kycklinglåren i ugnen på 175 grader en och en halv timme.

Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. När vattnet kokar lägger du i en halv tärning kycklingbuljong och låter den lösa upp sig innan du lägger i riset. När riset är ilagt läter du det koka med locket på, på svag värme i 20-30 minuter. Riset är färdigt när vattnet tagit slut men innan riset bränns.

Skala och hacka lökarna, skala moroten och skär den i strimlor. Skölj broccolin och skär den i några bitar. Mal kryddorna om de inte är färdigt malda.

Lägg i smöret i stekpannan och fräs schalottenlöken på svag värme, lägg samtidigt i anis, spiskummin, cayennepeppar, kanel och sojasås. Rör ut mjölet i 1 dl vatten. När löken blivit gyllengul häller du i 2 dl vatten och låter det koka upp på hög värme. Lägg sedan i en halv buljongtärning och när den löst sig häller du i mjölvattnet under omröring.

Kycklingen ska vara färdig nu så att man kan ta den i bitar.

Om du inte har något lock till stekpannan ska du flytta över såsen i en kastrull så att du kan koka grönsakerna under lock.

Lägg i broccolin, morotsstrimlorna och de pressade vitlöksklyftorna och låt koka under lock i fem minuter. Häll sedan i tomatpuren, lägg i kycklingbitarna och koka tills såsen blivit jämntjock. Lägg till vatten vid behov, såsen ska vara ganska tjock när den är färdig.

Servera med en sallad av sallat och tomat tillsammans med en god dressing.

Byholms Örtagård - Om Grönsaker, Kryddor och Medicinalväxter
Copyright (C) 2004-2017 Byholms Örtagård